Dort Mimoň (Minion cake)

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus: (Na tento dort jsem použila 3 korpusy, každý z 5 vajec)
5 vajec
10 lžic polohrubé mouky
10 lžic cukru
10 lžic teplé vody
1 lžička kypřícího prášku
Krém I.:
250 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
1 máslo
1 čokoládový pudink Olé
300 ml mléka
Krém II.
250 g smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády
1 máslo
vanilkový puding Olé
300 ml mléka
Pasta dama stella na potah
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a šleháme, hmota musí zbělat.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Směs ze žloutků smícháme se sněhem a s moukou. Opatrně promícháme, přidáme kypř. prášek a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Na krém si připravíme den předem čokoládu se smetanou, smetanu dáme do kastrůlku a ohřejeme jí, přidáme do ní čokoládu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí, necháme vychladit nejlépe do druhého dne.

  4. Dále si připravíme puding dle návodu, zašleháme do něj máslo a dáme stranou. Vyšleháme smetanu s čokoládou a pomalu jí zašleháme ke směsi z pudingu a másla. Můžeme přidat i ztužovač do smetany.

  5. Korpusy pomažeme krémem a potáhneme předem obarvenou potahovkou. Já zvolila hmotu pasta dama stella.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!