Dort ke 25.narozeninám

Recepty, Dorty

Suroviny

Světlý krém:
1 mascarpone
1 smetana na šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
Tmavý krém:
1 pařížská šlehačka
1 ztužovač šlehačky
Ozdoba:
bílá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
tmavá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
bílá poleva
tmavá poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu.

  2. Kolem dokola či do spirály uděláme střídavě zdobičkou tmavé a světlé kopečky, do kterých zaboříme opět na střídačku kostičky čokolád, na které jsme si předem polevami napsali čísla (lépe to jde malinkým štětečkem namáčeným do polev).

  3. Zbytek dortu ozdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!