Dort Kajakář

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
5 lžic polohrubé mouky
1 sáček Cappuccina
falešná marcipánová hmota
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
broskvový kompot
čokoládové kamínky
cukrové lepidlo

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min.

  2. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  3. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C.

  4. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  5. Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme část modrým marcipánem, přes který jsme vytlačili reliéf válečkem se spirálkami a část zeleným marcipánem, břeh začistíme kamínky a trávou (marcipán protlačený přes lis na česnek), ozdobíme rákosím na špejli a marcpánovým kajakem s postavičkou.

  6. V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel.

  7. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem a capuccinem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!