Dort Dinosaurus - Triceratops

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
150 g cukru krupice
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
30 g kakaa
krém:
125 g másla
cukru moučka podle chuti
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
marcipánová modelovací hmota
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
kompotované mandarinky
čokoládové zdobení (kamínky)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do 25 cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  2. Necháme pomalu chladnou nejprve v pootevřené troubě, potom na mřížce dnem nahoru - pak se vám korpusy nepropadnou. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe mandarinkami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  3. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme a ozdobíme marcipánovou figurkou a čokoládovými kamínky. Před potažením jsem na vyválenou potahovací hmotu obtiskla gumovou podložku do dřezu - čistou.

  4. Krém: V mléce uvaříme pudink. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!