Dort beruška

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
marmeláda
broskve
jahody
3 šlehačky obarvené - červená a černá
6 ztužovačů šlehačky
oči hejbací
peprmintové bonbóny (oči)

Postup přípravy receptu

  1. Ještě jsem do korpusu přidala trochu fialové barvy (potravinářská barva). A střídala jsem po částech bílý těsto, kakaové a fialové.

  2. Po upečení necháme vystydnout a korpus rozřízneme, pomažeme marmeládou a různým ovocem. Já dala broskve a jahody. Přiklopíme vrchním korpusem a můžeme začít zdobit.

  3. Ušleháme si postupně jednu šlehačku a dva ztužovače, během šlehání pomalu přidáváme i barvu, já měla tekutou, až vznikne požadovaný odstín. Nechtěla jsem dávat moc té červené, tak je spíš růžová.

  4. A zdobíme cukrářskou špičkou a sáčkem. Na oči jsem použila hejbací oči, na tvář peprmintové bonbóny a na pusu chlupatý drát z galanterie. Tak postupujeme i u ostatních šlehaček. Dáme do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!