Dobrý zeleninový salát

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg cibule
1 kg paprik (měla jsem míchané)
1 kg rajčat
1 kg salátových okurek
olej
Nálev:
7 a 1/2 dl vody
2 a 1/2 dl octa
250 g krystalového cukru
50 g soli
- vše svaříme

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci svaříme suroviny na nálev.

  2. Do vroucího nálevu dáme nejprve cibuli a necháme ji přejít varem, pak přidáme papriky a opět necháme přejít varem a totéž uděláme s okurkami.

  3. Odstavíme a přidáme rajčata. Zeleninu rovnoměrně rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, ve kterém se vařila zelenina a do každé sklenice dáme 1- 2 lžičky oleje podle toho, jak máme velké sklenice.

  4. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!