Dobrý knedlík

Recepty, Přílohy

Suroviny

20 g + 70 g másla
sůl
6 vajec
560 g hrubé mouky
0,5 l mléka
5 rohlíků (200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Je dobré, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a na másle (20 g) je opečeme.

  2. Máslo (70 g) utřeme společně se solí, přidáme žloutky jeden po druhém, poté po troškách přidáváme mléko, mouku a mícháme.

  3. Do těsta přidáme opečené rohlíky a nakonec tuhý vyšlehaný sníh z bílků. Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků.

  4. Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!