Dobrá svíčková na smetaně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg pravé svíčkové (hovězí zadní)
- kořenová zelenina (2 menší mrkve, 2 petržele, 3-4 kostičky celeru)
- tymián
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- citron
- 2x smetana (250 ml)
Postup Dobrá svíčková na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso).
Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme.
Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.