Dobrá svíčková na smetaně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg pravé svíčkové (hovězí zadní)
kořenová zelenina (2 menší mrkve, 2 petržele, 3-4 kostičky celeru)
tymián
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
citron
2x smetana (250 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso).

  2. Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme.

  3. Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!