Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hlávka zeleného křehkého salátu
1 velká brambora (nebo 2 střední)
100 g anglické slaniny
5 i více žampionů
1 cibule
1 větší stroužek česneku
1/2 Hermelínu
polévkové koření (nemusí být)
zeleninový vývar
kousek másla
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Salát si nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, česnek na plátky, Hermelín na kostičky, žampiony na plátky a bramboru si nastrouháme.

  2. Na másle si osmahneme nejprve anglickou slaninu, poté cibuli a česnek do sklovita, přidáme žampiony, za chvíli nastrouhané brambory, nakonec salát a zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit do změknutí ingrediencí.

  3. Ke konci dáme Hermelín, ochutíme pepřem a dosolíme do naší chuti. Při servírování ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!