Dietní kuře se zeleninovou omáčkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 kuřecí stehno (prsa) bez kůže případně jiné libové maso
100 g bílého jogurtu
1 menší cibule
100 g mrkve
100 g celeru
1 lžička rostlinného oleje
1 lžička sladké červené papriky
bobkový list
nové koření
podle potřeby špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody).

  2. Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a přidáme na cibulku, restujeme společně, po chvíli na zeleninu položíme kuřecí maso zbavené kůže a přebytečného tuku, mícháme a maso obracíme, aby se na povrchu lehce zatáhlo. Pak podlijeme vodou nebo vínem, přidáme bobkový list a nové koření, přikryjeme pokličkou a vše společně dusíme, až je maso měkké.

  3. Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a dušenou zeleninovou směs umixujeme do hladka. Pokud je tato směs příliš řídká, necháme zredukovat tekutinu ještě krátkým vařením. Poté do zeleninového pyré vmícháme bílý jogurt, podle potřeby dochutíme, maso vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme. Vhodné jako oběd nebo večeře. V redukčním režimu doporučujeme jako přílohu směs listových salátů, v udržovacím režimu rýži nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!