Cuketovo-šunkové medailonky se šťouchanými bramborami a tatarkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 cuketa
2 plátky šunky
1 vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
2 velké brambory
petrželka nebo pažitka
30 g másla
tatarská omáčka
olej na smažení
formička na vykrajování

Postup přípravy receptu

  1. Brambory zbavíme slupek, nakrájíme je a uvaříme v osolené vodě. Cuketu opláchneme, odstraníme slupku, nakrájíme jí na centimetrová kolečka a lehce osolíme.

  2. Ze šunky vykrojíme kolečka (kytičky), která dáme na cuketu z obou stran a obalíme v trojobalu-mouka, vejce, strouhanka.

  3. Než medailonky na oleji dozlatova osmažíme, tak si připravíme šťouchané brambory. Uvařené brambory vidličkou rozmačkáme, ale ne úplně, měly by zůstat trochu hrudkovité. Přidáme petrželku nebo pažitku, máslo a zakryjeme pokličkou. Po chvilce ještě jednou promícháme, aby se rozehřáté máslo vsáklo.

  4. Pak hmotu lehce naplníme do miniformy nebo hrnečku a vyklopíme na talíř, přidáme osmažené cuketovo-šunkové medailonky, trochu přizdobíme a servírujeme s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!