Čokoládovo-šlehačkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Světlé těsto:
5 vajec
5 lžic krystalového cukru
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic vlažné vody
Tmavé těsto:
5 vajec
5 lžic kryst. cukru
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic vlažné vody
3 lžíce kakaa
Náplň světlá:
1 mascarpone
1 šlehačka 40%
cukr dle potřeby
2 lžíce citronové šťávy
Nápň tmavá:
2 šlehačky ke šlehání
2 ledové kaštany
Poleva:
100 g kvalitní čokoládové polevy
100 g šlehačky alespoň 30%
Na ozdobu:
čokoládové ozdoby vyrobené z čoko polevy

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáme mouku a pomalu přidáme ušlehaný sníh. U tmavého těsta ještě přidáme kakao. Těsto vlijeme do forem a upečeme.

  2. Den předem rozpustíme kaštany ve šlehačce, necháme přejít varem, vychladíme a dáme do druhého dne do ledničky.

  3. Připravíme světlou náplň - šlehačku vyšleháme a přidáme mascarpone, dochutíme cukrem a šťávou z citronu.

  4. Upečený korpus rozřízneme a promaže střídavě tmavou a světlou náplní. Můžete ještě přidat na promazání marmeládu, používám višňovou s kousky višní.

  5. Celý dort potáhneme tmavou náplní a dáme vychladit na dvě hodinky do ledničky. Po vychladnutí dort polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!