Čokoládové řezy s červeným vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
2 zarovnané lžičky kakaa
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
150 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
4 vejce
250 g rozpuštěného másla
100 ml červeného vína
150 g mléčné čokolády (nebo hořká či bílá)
Na pokapání:
125 ml červeného vína
Poleva:
150 ml smetany
150 g hořké čokolády (nebo na vaření)
75 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: máslo rozpustíme a necháme zchladnout.

  2. Čokoládu nasekáme na kousky.

  3. V míse promícháme prosátou mouku, prosáté kakao a kypřící prášek. Přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a červené víno.

  4. Elektrickým šlehačem na středním stupni vyšleháme do hladkého těsta připomínající krém.

  5. Opatrně vmícháme nasekanou čokoládu.

  6. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 25 minut.

  7. Piškot po upečení vyndáme z trouby, horký ho celý rovnoměrně polijeme vínem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

  8. Poleva: čokoládu a máslo nakrájíme na kousky.

  9. Smetanu dáme zahřát a těsně před tím než začne vařit ji sundáme z ohně.

  10. Do horké smetany přidáme nakrájené máslo a čokoládu a vymícháme do hladké polevy.

  11. Necháme 10 minut stát a pak polijeme povrch piškotu, ze kterého jsme odstranili fólii a rovnoměrně rozprostřeme.

  12. Polevu necháme v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!