Čokoládové mističky

Recepty, Cukroví

Suroviny

těsto:
140 g hladké mouky
100 g tuku (hera, máslo)
2 žloutky
2 lžíce cukru moučka
krém:
100 g čokolády na vaření
140 g cukru krystal nebo moučka
2 bílky
sníh ze 4 bílků (z toho 2 použijeme z těsta)

Postup přípravy receptu

  1. Krém: rozpustíme čokoládu spolu s cukrem, přidáme bílky - bílky se dají nahradit jesenkou, nebo piknikem (slazené mléko v tubě na jeden bílek jedna lžíce) a do chladnoucí hmoty přidám ušlehaný sníh ze 4 bílků.

  2. Těsto: Zaděláme těsto a plníme tím vymazané košíčky.

  3. Peču tak 10 minut na 150°C. Košíčky vyklopím - jsou na půl upečené.

  4. Do nich naliju krém a dopečem tak 15 minut. Musí se udělat taková křupka na vrchu krému. Uvnitř to bude trošku řidké, ale nepoteče to.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!