Čoko-ořechová bábovka od Kráčmerky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g másla nebo rostlinného tuku
- 200 g cukru
- 5-6 vajec podle velikosti
- 450 g hrubé mouky
- 2 dcl mléka pokojové teploty dle potřeby (cca 2 dl) i více podle potřeby
- 100 g strouhaných vlašských ořechů
- 100 g strouhané čokolády na vaření
- 1 prášek do pečiva
- tuk na vymazání formy
- strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Postup Čoko-ořechová bábovka od Kráčmerky
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny, nejdříve máslo z cukrem, pak přidat žloutky.
Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme.
Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme při 170 °C v elektrické troubě asi 50 minut, před dopečením teplotu snížíme.
Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme.