Čoko-ořechová bábovka od Kráčmerky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla nebo rostlinného tuku
200 g cukru
5-6 vajec podle velikosti
450 g hrubé mouky
2 dcl mléka pokojové teploty dle potřeby (cca 2 dl) i více podle potřeby
100 g strouhaných vlašských ořechů
100 g strouhané čokolády na vaření
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny, nejdříve máslo z cukrem, pak přidat žloutky.

  2. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme.

  3. Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.

  5. Pečeme při 170 °C v elektrické troubě asi 50 minut, před dopečením teplotu snížíme.

  6. Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!