Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 větších brambor
4 plátky pikantní debrecínské slaniny nebo uzené kýty na bramborák na pánev
2 plátky pikantní debrecínské slaniny na bramborák do pekáčku nebo na plech
1 vejce
4 PL hladké mouky
sůl
čerstvý mletý pepř
kmín
majoránka
3 stroužky česneku
1 PL medvědího česneku sušeného
olej na smažení
(a kdo chce, přidá mléko, to je ale podle každého)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nebo uzené maso pokrájíme na plátky a posypeme promnutou majoránkou nebo jinýma bylinkama.

  2. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, lžíci sušeného medvědího česneku, sůl, pepř, kmín a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.

  3. Oddělíme si bramborákové těsto na pánev a na těsto do pekáčku /půl na půl/.

  4. Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, na něj položíme plátek okořeněné debrecínské slaniny nebo uzeného masa a přikryjeme opět lžící bramborákové směsi.

  5. Plněné bramboráčky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova.

  6. Další dva plátky uzeného masa pokrájíme na menší kousky a zamícháme do druhé části bramborákového těsta a dáme péci na plech s rozpáleným olejem. Pečeme také dozlatova.

  7. Upečené bramborákové těsto pokrájíme a podáváme. Oboje je moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!