Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruzi
kůra a šťáva z 1/2 citronu
2 plátky citronu
50 g másla
bazalka
petrželka - kudrnka
libeček(každý podle chuti)
2 stroučky česneku
3 PL citronového oleje
koření na ryby
brambory
2 stroučky česneku
2 Větvičky rozmarýnu
koření na americké brambory
2 PL olivového oleje
podle chuti sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky si natrháme na malé kousky česnek rozmačkáme a dáme do hmožďíře přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu.

  2. Pstruha opláchneme ve studené vodě osušíme papírovou utěrkou z každé strany pstruha třikrát nařízneme mírně osolíme okořeníme kořením na rybu do zářezů dáme pastu a dáme na plech do každého pstruha dáme plátek citrnu a másla plátek másla dáme i na pstruha pokapeme citronovou šťávou.

  3. Brambory pořádně umyjeme pod tekoucí vodou nakrájíme na 1/4 dáme do mísy přidáme otrhaný rozmarýn rozmačkaný česnek olej koření na americké brambory a mírně osolíme pořádně promícháme a dáme ne plech k pstruhům.

  4. Troubu rozehřejeme na 220°C pečeme 20 minut, ke konci pečení asi na 5 minut zapneme gril a dopečeme (pečení a grilování je orientační záleží na troubě.) A pak už jíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!