Čína se zázvorem a medem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
200 g pórku
150 g červené papriky
100 ml oleje
2 lžíce oleje
50 ml sladké sojové omáčky
2 lžíce sojové omáčky klasik
Na marinádu:
2 lžičky zázvoru
2 lžičky koření sečuánská pánev
1/2 lžičky soli
1 lžíce medu
2 lžíce solamylu
1 vejce
300 ml studené vody + 1 lžíce solamylu
1 lžička zázvoru
1 lžička medu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem.

  2. Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2 hodiny odležet do lednice (nemusí být pokud pospícháme).

  3. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.

  4. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj připravenou masovou směs. Mícháme a při míchání jednotlivé kousky od sebe oddělujeme. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme sladkou sojovou omáčku a ještě asi tak 1 minutku restujeme.

  5. Dáme do mísy a na pánvi orestujeme 6 minut na 2 lžících oleje pórek a papriku, přidáme maso a zalijeme škrobem, který jsme si připravili ze studené vody a solamylu. Dochutíme sojovou omáčkou a 2 minuty povaříme.

  6. Po stažení z plotny posypeme lžičkou zázvoru, pokapeme lžičkou medu, zamícháme a můžeme podávat. Podáváme s vařenou rýží. Místo příboru použijeme hůlky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!