Cibulové kuřátko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře cca 1000 -1100 g
cibule
anglická slanina
máslo
koření na kuře podle vaší chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře nasolíme a necháme asi půlhodinku odpočinout. Cibuli nakrájíme na proužky a slaninu na malé kousky.

  2. Připravené kuře naplníme směsí lehce osolené cibule smíchané se slaninou, tolik co se do kuřete vejde.

  3. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření. Kuře sepneme párátky a potřeme připraveným máslem. Podlijeme trochou vody, nahoru přidáme plátek másla, pečeme přikryté cca 40 minut.

  4. Během pečení potíráme ochuceným máslem. Poté kuře odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s chlebem nebo brambory.

  5. Cibule uvnitř zůstane křupavá a podává se jako příloha ke kuřeti. Je ochucená kuřetem a kuře je velice šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!