Cibulové kroužky z trouby

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 větší cibule (pokrájet na centimetrové kroužky)
2 polévkové lžíce oleje
1/4 hrnku hladké mouky
1 PL kukuřičného škrobu
1/2 lžičky sušeného česneku
pepř
sůl
1/4 hrnku studeného piva
špetka prášku do pečiva
hrnek kukuřičné mouky
Omáčka:
2 lžíce majonézy
1 lžička kečupu
2 lžíce posekaných sušených rajčat v oleji
1 lžíce kapary
špetka sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Velký plech potřete olejem.

  2. V míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, sušený česnek, prášek do pečiva, pepř a sůl. Přidejte pivo - jen tolik, aby bylo těstíčko hodně husté - a důkladně promíchejte.

  3. Do hlubokého talíře dejte kukuřičnou mouku. Přichystejte si jednotlivé cibulové kroužky a obalte je v těstíčku. Přebytečné těsto nechte odkapat a poté obalte v kukuřičné mouce, tento postup můžete opakovat.

  4. Kroužky naskládejte vedle sebe do přichystaného plechu. Mírně je postříkejte olejem (ideální je olej ve spreji) a pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou hnědé, asi 12 minut. Kroužky obraťte, znovu pokapejte olejem a pečte dohněda, dokud nejsou křupavé (asi 10 – 12 minut).

  5. Na přípravu omáčky smíchejte majonézu s kečupem, přidejte na jemno posekaná rajčata, špetku sušeného česneku a kapary. Podávejte s cibulovými kroužky jako dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!