Chřest na másle a jablečném cideru se sušenou šunkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

svazek pevného bílého chřestu
cca 1/4 kostky másla
1 dcl jablečného cideru
balíček sušené šunky (např. Schwarzwaldské)
sůl
pepř (ideálně čerstvě mletý)

Postup přípravy receptu

  1. Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev.

  2. Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest. Zvolna osmažíme ze všech stran dozlatova, podlijeme ciderem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  3. Pokud se cider vyvaří a chřest ještě není měkký, doplníme tekutinu opět ciderem nebo vodou.

  4. Servírujeme pokladené sušenou šunkou a přelité trochou omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!