Chorvatská blitva (krumpir i blitva)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory předem uvařené ve slupce a oloupané
2 PL olivového oleje
1 menší cibule
2 stroužky česneku
velká hrst mladých mangoldových listů
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku a restujeme, až cibule zesklovatí.

  2. Mangold opereme, osušíme, natrháme na menší kousky a přihodíme do pánve. Necháme zavadnout a poté přidáme na co nejslabší plátky nakrájené brambory.

  3. Společně dobře prohřejeme, osolíme a ochutíme citronovou šťávou (tu přidáváme raději po troškách, pokrm nemá být kyselý, jen lehce navinulý)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!