Chocolate mousse

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hořké čokolády
2 bílky žloutky
20 g cukru moučky
250 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Bílky ušleháme do tuha a přidáme cukr. Znovu vyšleháme do pevného sněhu.

  2. Do mírně zchladlé čokolády přimícháme 50 ml šlehačky a 2 žloutky a opatrně promícháme. Do čokoládové směsi nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílku.

  3. Zbytek šlehačky vyšleháme do tuha a po částech ji přimícháme ke směsi.

  4. Hotová pěna se rozdělí do pohárů či mističek a nechá se 2-3 hodiny vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!