Chlapácká krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky z krkovičky
1/2 lžíce hořčice
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky soli
50 ml černého piva
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vody
1/2 lžičky moučkového cukru
3 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu na naložení masa. Platí, čím déle tím lépe, ale stačí i 2-3 hodiny.

  2. Marinádu si vytvoříme smícháním směsi hořčice, chilli, piva, vody, sojové omáčky, soli, moučkového cukru a oleje. Maso do ni vložíme, a necháme natáhnout.

  3. Pokud je zima a prší, uděláme maso doma v troubě - grilu, nebo na teflonové pánvi. Jinak v létě maso vložíme na lávový kámen, nebo rošt a grilujeme po obou stranách několik minut. Přitom potíráme zbylou směsí oleje. Můžeme pokapat pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!