Česnečka s krupkami

Recepty, Polévky

Suroviny

100-150 g krupek - perliček
nejméně 4 stroužky česneku
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar
1 mrkev
sůl
pepř
majoránka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Krupky dobře v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a zalité osolenou vodou je dáme vařit asi na 20 minut. Je-li třeba, uvařené scedíme a zatím odložíme.

  2. V hrnci rozpustíme sádlo, zasypeme ho lžíci mouky a umícháme lehce zlatou jíšku. Pak vmícháme rozmačkaný česnek a ihned zalijeme vývarem. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut povařit.

  3. Do polévky vmícháme uvařené krupky, necháme znovu projít varem, přidáme majoránku a nasekaný libeček a můžeme vypnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!