Červenořepná buchta s chutí jahody

Recepty, Moučníky

Suroviny

300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší)
3 vejce
1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1/2 hrnku oleje
1 sáček jahodového pudinkového prášku
1 lžíce jahodové marmelády
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky kakaa
špetka soli
tuk
strouhanka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu.

  2. Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme.

  3. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka.

  4. Plech si prsty vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do něj 2/3 těsta, poslední třetinu obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!