Červená řepa nakládaná a extra voňavá

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Nálev:
1 l octa
2 l vody
10 dkg soli
45 dkg cukru krupice
8 g anýzu
12 g kmínu
12 g fenyklu
8 kg červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na nálev svaříme v hrnci a necháme zaklopené i s kořením odstát nejlépe do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření. Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená.

  2. Řepu omyjeme a uvaříme i se slupkou do poloměkka. Vychladlou oloupáme a nakrájíme dle potřeby (kolečka, kostičky). Jde to i kolečkem na bramborový salát.

  3. Dáme do vymytých sklenic, zalijeme přecezeným nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme cca 20 min, já říkám do bublin, jakmile jsou ve skleničce. Víčkem dolu necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!