Červená řepa na smetaně s křenem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g červené řepy
1 cibule
1 lžíce másla
200 ml smetany
ocet
2 lžíce strouhaného křenu (nebo krenex)
případně hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Řepu uvaříme ve slané vodě (10-15 minut), poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme plátky řepy a podusíme doměkka.

  3. Zalijeme smetanou, do níž jsme rozšlehali lžíci mouky (nemusí být), dosolíme, přidáme lžičku octa a případně trochu cukru. Pokud jsme použili mouku k zahuštění, pokrm dobře provaříme.

  4. Na závěr vmícháme čerstvě nastrouhaný křen nebo sterilovaný krenex.

  5. Podáváme s vařenými brambory nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!