Červená polévka s pohankou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 mrkev
500 ml rajčatového pyré
750 ml vody
1 lžíce polévkových bylinek
1 lžíce sušené bazalky
1 lžička oregana
sůl
pepř
cukr
2 lžíce mouky na zahuštění
1/2 hrnečku pohanky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme pohanku – propláchneme ji, zalijeme 1 hrnkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile se začne směs vařit, stáhneme ze sporáku, přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe zabalené v peřině.

  2. Mezitím, co bobtná pohanka, připravíme základ na polévku. Na oleji krátce orestujeme česnek nakrájený na tenké plátky. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.

  3. Zalijeme vodou a rajčatovým pyré, ochutíme bylinkami, osolíme a necháme asi 5 minut povařit. Mouku rozmícháme v trošce studené vody, vlijeme do polévky a za občasného zamíchání ještě asi 10 minut vaříme.

  4. Na závěr přidáme pohanku, promícháme a dochutíme solí, pepřem a případně trochou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!