Červená čočka v zelenině

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1 pórek
cuketa (použila jsem velkou žlutou, ale určitě by šly i dvě menší zelené)
4 rajčata (nebo plechovka drcených)
olej
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Přidáme propláchnutou čočku, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata a podlijeme asi 1/3 hrnku vody.

  2. Ochutíme oreganem, bazalkou, osolíme a opepříme. Za občasného zamíchání vaříme, až zelenina i čočka změknou. Podle potřeby doléváme další vodu, záleží na šťavnatosti použité zeleniny.

  3. Podáváme ozdobené několika kolečky pórku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!