Černobílá roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
špetka soli
3 lžíce cukru písku
3 lžíce cukru moučky
2 lžíce oleje
čokoládový pudink bez vaření Crème Olé
Krém:
250 ml zakysané smetany
1 lžíce cukru písku
150 ml mléka
vanilkový pudink bez vaření Crème Olé
Poleva:
3 čokoládové tyčinky Milena
1/2 cm plátek másla
2 lžíce zakysané smetany
-----
meruňkový (nebo jiný) kompot - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Dáme předehřát troubu na 170 st.C. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně zašleháme nejdříve pískový, pak moučkový cukr. Žloutky prošleháme v misce metličkou s olejem a zašleháme do bílkového sněhu. Pomalými otáčkami šlehače zašleháme i pudink Crème Olé s čokoládovou příchutí.

  2. Velký plech (min. 30x40 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Dáme péci na 15-20 minut. Než se korpus upeče, ušleháme krém. Cca jeden a půl kelímku malé zakysané smetany, trochu cukru, mléko a pudink Crème Olé s vanilkovou příchutí prošleháme na pomalé otáčky. Dáme na síto okapat meruňky z kompotu.

  3. Upečené těsto sesuneme i s papírem z plechu, necháme chvilku prochladnout a rozetřeme na ně krém. Poklademe - pokud chceme - okapanými meruňkami a pomocí papíru roládu zavineme.

  4. Čokolády necháme s máslem rozpustit - nejlépe ve vodní lázni - odstavíme, promícháme a přidáme zbytek z druhého kelímku zakysané smetany, kterou jsme použili na krém. Roládu polevou potřeme a posypeme třeba čokoládovým zdobením. Necháme v lednici vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!