Černá ovečka

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce rozdělené na žloutky a bílky
160 g cukru moučka
160 g změklého másla
1 sáček vanilkového cukru
4 lžíce rumu (i více)
100 ml smetany
4 lžíce kakaa
1 lžička skořice
230 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny.

  2. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle.

  4. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!