Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

• 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
• 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat)
• 200 g jogurtu (Holandia)
• 2 lžíce mléka
• 2 vejce
• 1/2 hrnku oleje
• prášek do pečiva
• 3 lžičky karobu (kakaa)
• voda na doředění
• ovoce:
jahody - maliny - ostružiny
drobenka:
• 50 g másla
• 100 g špaldové mouky (nebo polohrubé)
• 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
(• skořice)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít na plech (já jsem přidala asi 2-3 polévkové lžíce vody).

  2. Polovinu těsta si oddělíme a přidáme do něj karob (kakao).

  3. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

  4. Nalijeme nejprve světlé těsto a poté tmavé těsto. Posypeme libovolným ovocem a drobenkou.

  5. Pečeme na 160°C 30 - 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!