Celozrnné špagety se zelenou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g celozrnných špaget
Maso:
250 g kuřecího masa
Omáčka:
olivový olej
500 g cukety
2 stroužky česneku
½ pórku
pepř
kurkuma
125 g ricotty
200 ml vody z uvařených špaget
sůl
parmezán na posypání podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety v osolené vodě se lžící oleje. 7-8 minut podle značky a návodu na obalu. Při cezení odebereme asi hrnek vody. Špagety necháme v teple (nechávám přikryté v sítku na hrnci).

  2. Kuřecí maso nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Opepříme, přidáme cuketu nakrájenou na kolečka a nasekaný česnek, opečeme, posypeme lžící kurkumy. Asi po 3 minutách přidáme pórek nakrájený na kolečka.

  3. Přibližně po dalších 3 minutách přidáme ricottu a přilijeme ½ vody z těstovin. Po rozpuštění ricotty přidáme vodu podle hustoty omáčky. Pokud se nám podaří přilét víc vody, necháme vyvařit, ale ne moc dlouho, aby nebyla cuketa rozvařená. Osolíme podle chuti.

  4. Podáváme s nastrouhaným parmazánem, dají se i bez něj. Pokapeme trochou olivového oleje ještě na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!