Celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku

Recepty, Těstoviny

Suroviny

celozrnné špagety - množství podle porcí
svazek medvědího česneku
sušená rajčata v oleji
hrst kešu oříšků nesolených
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
parmezán (nebo kozí sýr) na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Špagety vložíme do většího množstvé vroucí osolené vody, zakápneme olejem a vaříme asi 8-9 minut na skus.

  2. Zatím uděláme pesto. Listy česneku na sítu opláchneme pod tekoucí vodou a odstředíme v salátové odstředivce nebo jinak osušíme (papírová utěrka). Do mixéru dáme listy, olivový olej, 1 lžíci oleje z rajčat, přidáme sůl dle chuti, pepř a kešu (část necháme k servírování). Vše rozmixujeme a zbylé oříšky nasekáme nahrubo.

  3. Scedíme hotové špagety a promícháme je v míse se sušenými rajčaty, nakrájenými na nudličky a pestem. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem (kdo nemůže, nastrouhá kozí sýr) a kešu oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!