Celerovy krem s koprem

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g řapíkatého celeru
50 g pórku
1 brambor
50 ml smetany
1 l bujónu nebo vývaru
hrst čerstvého kopru
máslo
Na jíšku:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 vařené vejce
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Rapikaty celer omyjeme, dle potreby oloupeme, nakrajime na drobno a spolu s nadrobno pokrajenym porkem orestujeme na trosce masla.

  2. Zalijeme vyvarem, pridame na kosticky pokrajeny brambor a varime do mekka.

  3. Polevku rozmixujeme na hladky krem. Z masla a mouky udelame svetlou jisku, pridame ji do polevky a cca 10 minut povarime (pokud vam hustota polevky vyhovuje, muzete jisku vynechat).

  4. Nakonec vmichame smetanu, posekany kopr a krem prohrejeme. Dochutime soli, cukrem a octem. Pri servirovani posypeme strouhanym varenym vajickem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!