Bylinkový okoun

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g okouna nilského (filety)
3 větvičky čerstvého citronového tymiánu
10 lístků čerstvé bazalky
kůra z 1 citronu
100 g másla
citronový pepř
sůl
hrubá mořská sůl
1/2 citronu na šťávu

Postup přípravy receptu

  1. Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout.

  2. V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou sůl a citronový pepř. Takto připravené máslo pořádně promícháme.

  3. Do pánve dáme zbytek másla a necháme rozpálit, vložíme filety a zprudka necháme péct asi 4-5 minuty.

  4. Pak otočíme ubereme teplotu, na každý filet dáme bylinkové máslo a pečeme už jen asi 3 minuty.

  5. Filety vyndáme na talíř a necháme chvilinku odpočinout. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!