Bylinkový kapr s brokolicí.
Recepty, RybySuroviny
- 6 porcí kapra
- 1 žloutek
- sůl
- červená paprika
- polohrubá mouka
- lžička bylinek podle chuti
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce másla
- citrón
Postup Bylinkový kapr s brokolicí.
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si připravíme bylinkovou směs smíchání všech bylinek dohromady (čerstvé nasekáme na jemno, sušené hodně rozdrtíme). V hlubokém talíři rozšleháme žloutek.
Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme v mouce s červenou paprikou paprikou.
Smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla. Podáváme s vařenou brokolicí, pokapanou máslem.