Bylinkovo-sýrová bageta

Recepty, Předkrmy

Suroviny

bageta
bylinky čerstvé (podle chuti)
česnek (podle chuti, já dala 5 stroužků)
Mozzarella
sýr Pecorino (nebo jiný tvrdý sýr)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky (já použila oregano, bazalku, petrželku, rozmarýn) rozmixujeme spolu s česnekem a olivovým olejem až nám vznikne jakési tekuté pesto. Oleje musí být více než bylinek.

  2. Bagetu podélně rozřízneme a obě půlky pořádně pomažeme vzniklým pestem. Opět příklopíme k sobě.

  3. Bagetu zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na 10 minut. Bagetu rozbalíme a otevřeme.

  4. Na obě půlky poklademe plátky mozzarelly a nastrouhaný tvrdý sýr.

  5. Takto dáme bagetu opět do trouby dokud sýr nezačne zlátnout (už ji nepřiklápíme zpátky k sobě a nebalíme do alobalu).

  6. Nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!