Bulky se sýrem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

450 ml vody
90 g oleje
2 lžičky cukru
3 lžičky soli
840 g hladké mouky
30 g droždí
tvrdý sýr (na posyp - nejlepší je obyčejný s 30% tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na díly (dělala jsem bulky větší, měla jsem jich 12) a z každého dílku uděláme bulku.

  2. Uložíme je na plech, svrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout.

  3. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/15-20 minut podle velikosti bulek a výkonu vaší trouby).

  4. Těsto je určeno pro velké pekárny, do menších je třeba množství surovin upravit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!