Bulharské zelí II.

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

kuřecí řízky
cibule
rajčata
čerstvé papriky
mrkev
hlávkové zelí
sladká smetana
česnek
majoránka
vegeta
bobkový list
mletý pepř
vývar
petrželka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji.

  2. Papriku, zelí a rajčata nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme.

  3. Zeleninu přidáme k cibuli, dáme bobkový list, pepř, vegetu a majoránku.

  4. Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme, osolíme, posypeme vegetou, solí, majoránkou a česnekem.

  5. Zamícháme k zelenině, podlijeme vývarem a dusíme, aby byla zelenina mírně křupavá.

  6. Zalijeme smetanou, krátce povaříme a vmícháme hrst nasekané petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!