Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek bulguru
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 mrkve
1/2 středního celeru
1 petržel
200 g růžičkové kapusty
1 malá červená chilli paprička
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody a podle návodu na obalu dáme vařit.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme smažit, až zelenina začne lehounce zlátnout. Kapustičky rozebereme na jednotlivé lístky, česnek nakrájíme na plátečky a papričku nadrobno. Vše přihodíme k osmahnuté zelenině a necháme ještě krátce restovat, ale jen tak, aby lístky kapustiček zůstaly ještě trochu křupavé.

  3. Ke směsi zeleniny přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme a můžeme vypnout. Podáváme jako bezmasý chod, ale můžeme použít i jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!