Brynzové pirohy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

TĚSTO:
450-500 g hladké mouky(či polohrubé)
200 ml vody
1 vejce
sůl
NÁPLŇ:
125 g brynzy
2 brambor
vegeta(podle chuti)
pažitka
slanina

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska.

  2. Plnka: 2 zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí nastrúhame na jemno. Zmiešame s bryzndzou a pažítkou a ochutíme vegetou.

  3. Vykrojené kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy. Pirohy varíme v osolenej vode. Podávame s popraženou slaninkou a pažítkou, poprípadne s kyslou smotanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!