Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
250 g cukru krupice
120 g másla
350 g polohrubé mouky
3 lžíce mandlových plátků
3 smetany ke šlehání
2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)
50 g kakaa
50 g strouhané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou.

  2. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

  3. Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech.

  4. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru.

  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 175 °C.

  6. Upečený piškot necháme vychladnout.

  7. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.

  8. Smetany smícháme s vanilkovými krémy (nebo se dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme.

  9. Poté rozetřeme na upečený koláč. Posypeme hustě kakaem.

  10. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty.

  11. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!