Brambory zapečené s mletým masem a brokolicí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g brokolice
500 g brambor
300 g mletého míchaného masa (vepřové + hovězí)
3 lžíce tomatového pyré
1 šalotka
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
100 ml smetany ke šlehání
80 g strouhané Goudy
bylinková sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Vložíme mleté maso a zprudka za stálého míchání opékáme. Přidáme pyré, ochutíme bylinkovou solí a vmícháme polovinu růžiček brokolice.

  3. Do vyšší nádoby vhodné na mixování dáme zbylou brokolici, smetanu, žloutky, ochutíme solí a pepřem. Vše rozmixujeme a promícháme se sýrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho promícháme s připraveným krémem.

  4. Zapékací misku vymažeme olejem. Brambory nakrájíme na plátky a rozložíme na dno misky. Osolíme a opepříme. Na brambory dáme připravené mleté maso s brokolicí a nakonec rozetřeme připravený krém. Zapékáme v toubě vyhřáté na 180-200° přibližně 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!