Brambory zapečené s houbami a pórkem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g brambor
6 hnědých žampionů
drcený kmín
1 PL sádla
sůl
pepř
1 pórek
150 g jemně strouhaného sýra
3 vejce
1 jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory odrbeme kartáčkem a uvaříme jen do poloměkka. Vychladlé je pokrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka, houby očistíme a také pokrájíme na plátky.

  2. Na sádle zpěníme pokrájenou jarní cibulku. Přidáme podusit pokrájené houby a pokrájený pórek. Ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Podusíme doměkka.

  3. Plátky brambor smícháme s podušeným pórkem, houbami a promícháme s nakrájenými brambory. Vložíme na plech s pečícím papírem. Zalijeme vejci, které jsme vyšlehali s jemně strouhaným sýrem.

  4. Zapečeme v rozehřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!