Bramborový salát s vejci a kapary

Recepty, Saláty

Suroviny

600 g brambor uvařených ve slupce
4-5 vajec uvařených natvrdo
1 červená cibule
20-30 g kaparů
rovná lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
Majonéza:
200 ml slunečnicového oleje
1 celé vejce
1-2 lžičky hořčice
1/2 lžičky cukru
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme majonézu. Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru a dolů. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence.

  2. Brambory a vejce nakrájíme na přibližně stejné kousky, cibuli nadrobno. Kapary, měla jsem velké, překrájíme na kolečka. Malé necháme vcelku.

  3. Brambory promícháme s vejci, kapary, cibulí a kořením. Nakonec vmícháme majonézu a hořčici. Salát dochutíme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!