Bramborový salát s koprem a balkánským sýrem
Recepty, SalátySuroviny
- 800-1000 g brambor
- 1 jarní cibulka i s natí
- 2 ks kyselých okurek
- 150 g balkánského sýra
- čerstvý kopr
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- Na zálivku:
- 2 bílé jogurty á 150 g
- Dijónská hořčice
- olivový olej
- nálev z okurek nebo bzenecký vinný ocet
Postup Bramborový salát s koprem a balkánským sýrem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory necháme zchladnout, oloupeme je a prolisujeme mřížkou na bramborový salát na malé kostičky.
Cibulku, balkánský sýr a kyselé okurky nakrájíme na kostičky, kopr nasekám nadrobno a vše přidáme k bramborům.
Osolíme, opepříme, přidáme dijónskou hořčici, zalijeme bílými jogurty, nebo zakysanou smetanou, nálevem z okurek a zakápneme olivovým olejem.
Vše dobře promícháme a necháme v chladu do druhého dne odležet. Podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu.