Bramborový salát s koprem a balkánským sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

800-1000 g brambor
1 jarní cibulka i s natí
2 ks kyselých okurek
150 g balkánského sýra
čerstvý kopr
sůl
čerstvý mletý pepř
Na zálivku:
2 bílé jogurty á 150 g
Dijónská hořčice
olivový olej
nálev z okurek nebo bzenecký vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory necháme zchladnout, oloupeme je a prolisujeme mřížkou na bramborový salát na malé kostičky.

  2. Cibulku, balkánský sýr a kyselé okurky nakrájíme na kostičky, kopr nasekám nadrobno a vše přidáme k bramborům.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme dijónskou hořčici, zalijeme bílými jogurty, nebo zakysanou smetanou, nálevem z okurek a zakápneme olivovým olejem.

  4. Vše dobře promícháme a necháme v chladu do druhého dne odležet. Podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!