Bramborový salát s chřestem a vejci

Recepty, Přílohy

Suroviny

8 středně velkých brambor
2 vejce
5 ks chřestu čerstvého (sterilovaný)
3 PL majonézy
4 PL zakysané smetany
1 PL plnotučné hořčice
libeček
pažitka
pepř a sůl
pro uvaření chřestu:
2 ČL soli
1 ČL cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Čerstvý chřest škrabkou na brambory oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Do hrnce dáme vařit vodu se solí a cukrem. Když voda zacně vřít, vložíme do ní chřest. Chřest vaříme cca 10 minut. Vodu slijeme a vychladlý chřest nakrájíme na malé špalíčky. Rychlejší variantou je použití sterilovaného chřestu.

  2. Do větší mísy dáme nakrájené brambory, chřest, vejce, přidáme libeček, pažitku, sůl a pepř. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou a hořčici, přidáme do mísy k základu salátu a vše dobře promícháme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!