Bramborový salát a la Jaroslav

Recepty, Přílohy

Suroviny

Na salát:
6 brambor - uvařené ve slupce
4 vejce - uvařené na tvrdo
2-3 lžíce majolky
1 sáček baby karotky
2 velké kyselé okurky
1 sáček mraženého hrášku
2 lžíce hořčice
10 plátků šunky
sůl
pepř
Na ozdobu:
1 kyselá okurka
2 vajíčka - na tvrdo
1/2 červené papriky
salát

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme, nejlépe ještě dokud jsou teplé a poté necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ingredience do salátu.

  2. Zatímco se vaří brambory, máme možnost uvařit všechny vejce, mrkev a hrášek. Do velké mísy nakrájíme 2 okurky, přidáme majolku, trochu soli a pepře a smícháme s hořčicí.

  3. Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a spolu s hráškem přidáme do mísy. Nakrájíme na malé kostičky 4 vejce, šunku a stejně tak uvařené mrkvičky, přidáme též do mísy a důkladně smícháme.

  4. Přidáme více soli či pepře dle chutě a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny vychladnout. Mezitím máme čas nakrájet zbyla 2 vejce po délce, abychom získali dohromady šest podlouhlých plátků, paprika též na tenčí dlouhé stroužky a stejně tak poslední kyselou okurku.

  5. Na servírovací mísu naskládáme listy salátu a poté opatrně vyklopíme salát doprostřed, můžeme okraje upravit třeba nožem, aby vznikl hezčí tvář na vzhled.

  6. Po stranách salátu pravidelně naskládáme vajíčka, papriku a okurku, případně můžeme udělat důlek uprostřed a doplnit třeba jinou barvou papriky pro hezký a barevný doplněk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!